Skriv en kommentar

 

Postverket publiserte årlig statistikk fra 1866 til 1969 (Med noen unntak. Det mangler noen på SSB sine sider). 

Vi har fra tid til annen brukt disse for å se hvor mye post som kan ha gått fra forskjellige steder. Det er tabellen over de enkelte poststeder som er mest interessant, og man må bla litt for å finne denne tabellen. 

Nå har vi tatt et utdrag fra alle bøkene og gjort de tilgjengelige her. Under "Statistikk..." kan du velge hvilket år du ønsker å se på. Deretter kan du faktisk søke på stedet du er ute etter slik at du raskt kommer fram til informasjonen du er ute etter.

Søkbarheten er avhengig av kvaliteten på scan som har blitt gjort av disse dokumentene. Noen sider er scannet slik at deler av navnet kommer utenfor siden, og noen sider har ganske svak trykk. Det gjør at noen navn ikke dukker opp på søk, selv om de finnes i dokumentet. Da er eneste løsningen å bla ned til det aktuelle fylket og lete opp navnet.

Som uregistrert bruker kan du ta en kikk på 1969-utgaven. Logger du inn så ser du alle fra vi har lagret i tidsrommet 1866 til 1969. Vi mangler foreløpig noen av de eldste, men de kommer snart.

 

Eksempel på søk:

Logg inn for å legge inn en kommentar.
Laster kommentar... Kommentaren vil bli oppdatert etter 00:00.

Vær den første til å kommentere.